Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 44. nap – szombat / Randevú

Egy Kismama 0
Mai téma:
Randevú
Mit is jelent ez a szó? Rendez-vous! En francais.
Tükör fordításban: jelenj meg! Mondhatnánk: “légyott”. Vagyis találkozzunk!

Igen, látjuk egymást reggel, látjuk egymást este, van amit együtt csinálunk, sok mindent egymásért, megbeszélünk dolgokat… de vajon találkozunk? Jelen vagyunk egymásnak? Együtt élünk, vagy csak egymás mellett?

A lelkész, aki összeadott minket, a jegyesoktatáson a lelkünkre kötötte: töltsetek időt kettesben, együtt! Akkor is, ha sok a munka, akkor is, ha sok a gyerek! Hetente minimum egy óra, havonta minimum egy nap és évente egy hét, amit kizárólag egymásra kell áldoznotok!

Tegye fel a kezét az a kisgyerekes szülő, aki ezt gond nélkül teljesíteni tudja! Vagy az aki ezt egyáltalán bárhogy megvalósítani képes.

Nem azt mondta, hogy jó lenne, ha meg tudnánk oldani, hanem, hogy ez a szükséges minimum. Sőt még azt is merészelte mondani, hogy a házasságunkat előrébb valónak tartsuk a gyerekeknél. Éppen a gyermekek miatt. Mert a gyerek, hiába szereti őt mindkét szülő külön-külön, hiába adnak neki meg mindent, ha azt látja, hogy a szülei nem szeretik egymást, nehezen találja majd a helyét.
Bárkit megkérdezel, mindenki azt mondja, hogy a gyerek számára a legfontosabb a szerető családi háttér. Mégis, tegyük a szívünkre a kezünket, a házasságunk az a terület, amit kényszerűségből és ezer más okból elhanyagolunk. Valljuk be, a gyereksírás, a kialvatlanság és társai nem kedveznek a romantikának.

Pedig, ahogy Feldmár András is mondja, ha kevés időt töltünk együtt, kettesben, egymás felé fordulva, egymásra figyelve, akkor nagyon sovány lesz a “MI”, az ami összeköt minket. A stabil kapcsolathoz nem elég az, ha csak a gyerekeken keresztül kapcsolódunk egymáshoz. A gyerek nem arra való.

És a házasság nem a semmiből növő virág. Az csak a romantikus filmekben van, hogy megtalálni az igazit nagyon bonyodalmas, de utána már hátradőlhetünk mert jön a boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A házasságot napi szinten gondozni, ápolni kell, törődni kell vele, időt, energiát kell rááldozni, ahhoz hogy növekedni tudjon.

De ez az egyik legjobb befektetés az életben.

Mottó: Egy kapcsolatban közös játékot kell kitalálni. De a játék célja nem a nyerés. Itt előbb nyersz, aztán játszol.
Mai tett:
Kettesben töltöttünk egy egész napot a férjemmel. (Gyerekek nagyszülőknél, szintén nagyon jól érezték magukat.) És nem takarítottunk és nem vásároltunk és nem tervezgettünk… Együtt voltunk.
Kihívás:
Szervezünk kettesben eltöltött napokat, programokat. Hetente egy estét egymásra szánunk.
Elég jó küldetés:
Rendszeresen szakítunk időt egymásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI