Press "Enter" to skip to content

Rólam

Az anyaság olyan hivatás, amit nem tanítanak az iskolában. Pozitív példát sem feltétlenül könnyű találni. Elvárás és kéretlen jótanács viszont akad bőven. Így nem csoda, ha sokszor állunk tanácstalanul a sok kihívással szemben, ami elé az anyaság állít. Könnyű elveszni a információáradat útvesztőjében is. Rengeteget számít, ha ilyenkor odaáll mellénk valaki, aki már járt előttünk ezen az úton. Lehet, hogy csak egy kis bátorítás és némi útmutatás hiányzik, hogy magabiztos szeretetteljes szülők legyünk.

Én sem vagyok az anyaság professzora, csupán egy odaadó diák. A MAMASULI valójában maga az élet. És az élet sokszor kemény leckéket ad fel. De már megtapasztaltam azt is, hogy a kiegyensúlyozottság és a harmónia létezik. Remélem mindaz, amit megosztok itt a blogon Nektek is legalább annyira épülésetekre lesz, mint nekem.

Már az első babám születése után elkezdett motoszkálni bennem a kérdés, hogy a sokféle képzés és egyetem között, miért nincsen Anyukák iskolája. Az egyetemi szintű anyasuli csak ábránd maradt :), de közben rájöttem, hogy a legtöbbre maga az anyaság tanít meg, menet közben. Az anyaságom mérföldkövei, a gyerekeim, az anyatársaim, a tapasztalt segítőim… Végül azért ültem be az iskolapadba és tanultam a szoptatásról és a dúlaságról, hogy én is segíthessek más anyukáknak. 

Ha úgy érzed, egyedül nehezen boldogulsz anyaként, tudnod kell, hogy ez természetes. Ugyanis az anyaság csoportos műfaj. Csak sajnos a modern világban szétfoszlottak a női segítő hálók. Ezeket a szakadásokat igyekeznek a dúlák befoltozni. Jelenleg posztpartum dúlaként, vagy másnéven gyermekágyas segítőként tudlak kísérni, jellemzően az első 2 hónap során.

Ha jól jönne támogatás egy tapasztalt anyukától, keress bátran!

Tanulmányok, kompetenciák:

1. Korszerű szotatási ismeretek I. – 40 órás tanfolyam /A szoptatásért magyar egyesület szervezésében/

2. Békés Dúlatréning – alapképzés /Békés Emőke szülésfelkészítő és családkísérő dúla vezetésével/

3. Meső féle Gyermekágyas segítők képzése /20 órás műhelymunka, jelenléti képzés, Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső vezetésével/

4. Saját édesanyai tapasztalatok 2010 óta, jelenleg 4 gyermekkel

5. Anyukák személyes kísérése 2017 óta

Szeretettel várom leveleiteket, hozzászólásotokat!
Szeretnél jobban megismerni? Csatlakozz a MAMASuli Falu Közösségéhez.

Nemoda Zsófia

hivatásos anyatámasz, posztpartum dúla, gyermekágyas segítő

mamasuli.zsofi@gmail.com

Támaszra van szükséged?
Iratkozz fel és havonta elküldöm támogató írásaimat:
Kattints a küldés gombra és ellenőrizd a leveles ládád. 🙂
Ha nem jön email, írj a mamasuli.zsofi@gmail.com-ra.
MAMASULI