Press "Enter" to skip to content

Évértékelő

ZsóMami 0

Sokaknál láttam, hogy posztoltak már az évértékelésről és a Yearcompassról. Én is beállok a sorba. Én is szeretem. Jó így átgondolni egyben. Kapcsolódni magamhoz, a múltamhoz, a jövőmhöz, az életem folyásához.Szeretem ezt a formát, mert nem olyan merev tervezős, nem is bonyolult de nem is nagyon elvont. Inkább olyan kicsit elgondolkodós, intuitív de mégis tömör és céltudatos. Illik hozzám.

Nekem kellett idő, hogy az elmúlt év leüllepedjen, így most értem ide. Nem kapkodtam el, nem siettem vele, hogy év elejére meglegyen. Január 15-e. Ez most nekem ilyen nagyon jó dátum arra, hogy értékeljem az elmúlt évet. Se nem túl korai, se nem túl késő. Már épp leülepedik… már épp érlelődik… Meg kell hagyni nagyon eseménydús volt ez az év is. Van minek ülepedni. Így visszapörgetve, mintha 10 év lett volna belesűrítve egy évbe. Ez nem tudom, hogy a személyiségemből fakad vagy a nagycsaládos létből… de a következő évben is hasonló pörgés várható. De még csak január van, még hagyok egy kis időt magamnak. Ez most még egy kis rákészülés, egy kis erőgyűjtés, egy kis tervezgetés. És aztán fejest ugrunk az évbe mindenestül.

Vágyom rá hogy mindezt a férjemmel is megosszam. Hogy vele is átbeszéljük. Hogy én hogy éltem meg, ő hogy élte meg. Ennek prioritásnak kellene lenni. Hogy együtt tudjunk menni tovább, egy irányba, összehangban. Tanulva abból amiből tanulni kell és megerősödve abban ami jót adtunk egymásnak. De hjaj de nehéz erre időt, teret, csendet, figyelmet szakítani. Egy elutazós hétvége kellene hozzá. De annak micsoda ára van. Anyagi és átvitt értelemben is. És mindez “egy kis beszélgetésért”.

Ez vajon luxus vagy létszükséglet egy házasságban? Ti szoktatok évet értékelni? Évet tervezni?
Egyedül? Házastárssal? Ha igen milyen formátumban?
Van rá idő és tér? Fontos ez egyáltalán?

Itt a link ahonnan le lehet ezt a fajtát tölteni, ingyenes, érdemes! YEARCOMPASS évtervező/évértékelő

Ui: én most egy tavalyi selejt nyomtatást használtam, mert nagyon papírtakarékos vagyok. Ja nem. Inkább kupis aki képes egy évig tartogatni elévült rontott nyomtatásokat és efölötti bűntudatát enyhítve idén legalább kitöltötte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI