Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 41. nap – szerda / Konyhai felületek

Egy Kismama 0

Mai téma:

Konyhai felületek

Úgy látszik ez a hét főként a konyháról szól. Talán jobb is így, hisz közeleg az advent, a nagy sütés-főzés ideje. Máris több kedvünk van főzöcskézésbe kezdeni, ha a konyha tisztán, rendben fogad.
El van mosogatva, ez rendben. De nálunk van több olyan felület is a konyhában, ahol a legkülönfélébb cuccok rendszeresen kupacolódásnak indulnak. FlyLady hot spot-nak nevezi azokat a felületeket, amik ha üresek vonzzák a cuccot. Először csak egy valamit dobunk le kutyafuttában a csábító üres placcra, majd még egyet és még egyet. Végül már ki sem látszik a bútor felülete és a cuccokból kupacolódott tűzfészek, ha nem lépünk közbe lángba boríthatja az egész házat.
A lakásban számtalan ilyen gócpont lehet: az előszoba szekrény, a dohányzó asztal, a fürdőszoba polc stb.
Lesz még ilyen tűzoltás, én most a konyhában kezdem: pult, tálaló, párkány, radiátor.

Mottó:
A káosz olyan, mint egy feketelyuk, minden energiádat elnyeli.

Mai tett:
Felszabadítottam a konyhai felületeket. A munkapult, a tálaló szekrény, az ablakpárkány, a radiátor jelentem üres. Mennyivel elegánsabb, tágasabb lett a kis konyhánk. Szó szerint fellélegzett.

Kihívás egy hétre:
Nem hagyom kupacolódni a konyhában a cuccokat. Mindig mindent rögtön a helyére teszek. De legkésőbb este elpakolok.

Elég jó küldetés:
Reggel és este is 2-2 percet foglalkozok a konyhában a tűzoltással. Ennyit a gyerekek is kibírnak és több, mint a semmi. Sőt! Nem is hinnétek mennyi mindent el lehet tüntetni 2 perc alatt. Elő az időzítővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI