Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 28. nap – csütörtök / Napirend

Egy Kismama 0
Mai téma:
Napirend
A sok betegség, utazás, szülinap és sajnos a kommandózasom is felborította a gyerekek napirendjét. Reggel mire minden feladatomat elvégzem elmegy a fél délelőtt. És ezzel beindul a lavina. Mire feljövünk a játszótérről már elmúlt dél, mire ebéd után elalszanak 2 is van. Ezek után nem nagy csoda ha még 9-kor sincsenek ágyban. És ez így senkinek nem jó. Mert a gyerekek nyűgösek, nekem meg alig marad időm magamra.
Van aki fúj a napirendre, mások esküsznek rá. Én a spontaneitást és a napirendezést is próbáltam és azt mondom két gyerek és óvoda mellett egy rugalmas napirenddel egyszerűbb az élet.
Mai mottó:
A gyermek a szokásai rabja, ez  biztonságérzettel tölti el.
Mai tett:
Ma a gyerekek napirendjét helyezem előtérbe. Minden azon múlik sikerül-e korán ebédelni, úgy fél 12 körül. A többi ezek után már adja magát. Azért mertem ezt csak így hirtelen bevállalni, mert régebben már működött most csak ahhoz kell visszatérni. Ha a nulláról építeném fel a napirendet az asszem heteket venne igénybe.
Kihívás egy hétre:
Követjük az óvodai napirendet itthon is.
7-kor kelünk.
Délelőtt min. 1 óra az udvaron.
Ebéd fél 12.
13:00 csendes pihenő, ha nem kelnek fel 3-kor ébresztő.
Este 6-kor vacsora, fürdés.
Fél 9-kor villanyoltás.
Ez mindkét gyereknek megfelel. De ha a pici fáradt mehet előbb aludni.
Elég jó küldetés:
Fél óra csúszás még belefér, különösebb gond nélkül. Ha borul, igyekszem visszatérni rá, amint lehet. Hétvégén vagy ha program van lehet picit lazábban venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI