Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 17. nap – vasárnap / Lelki feltöltődés

Egy Kismama 0
Lelki feltöltődés
Vasárnap, a hét utolsó napja, a közfelfogásban a jól megérdemelt pihenésé, ez az a nap, amikor az elmúlt hét fáradalmai után szusszanhatunk egy kicsit. Gyökössy Endre szerint ez éppen fordítva van. Az ő bibliaértelmezése szerint a vasárnap a hét első napja  és azért kapta az ember pihenőnapként, hogy rákészülhessen a következő héten rá váró feladatokra. Mennyire más szemlélet. A vasárnap arra való, hogy egy kicsit önmagunk és Isten felé forduljunk, hogy lelkileg feltöltődjünk, hogy kijelöljük magunk számára az irányt, amin haladni szeretnénk.
Lelki feltöltődés? Ugyan már melyik anyukának van ilyesmire ideje?!? Pedig ez nem luxus, hanem alap. Mert a gyerekek lenyúzzák rólad a bőrt, lerágják rólad a húst is. Miből adsz nekik, ha neked sincs? Feltöltődni kötelező!
Mai tett:
Nekem a vasárnapi lelki feltöltődés legegyszerűbb módja, ha elmegyek egy szentmisére. Az az egy óra új lendületet ad. Nem  volt egyszerű napom ma, de végül mégis sikerült eljutnom templomba. Annyira jó volt, megerősített, hogy jó úton járok.
A küldetést még részletezem, de most kidőltem, mennem kell aludni.
Holnap jelentkezem!
Feltöltődős vasárnapot mindenkinek!
Küldetés:
Az év hátralévő részében minden vasárnap elmegyek misére vagy istentiszteletre. Adventben ez amúgy is ildomos.
Elég jó küldetés:
A misén való részvételt mással nem igen lehet pótolni, de ha sehogy nem sikerül eljutnom a misére, egy esti elmélkedésre időt szakítok a napi evangélium alapján.

 

Holnapi téma: 
 18. nap / Ruha kikészítés

 

Összegzés: +
Nem egyszerű dolog gyerekek mellett részt venni egy misén. A következő forgatókönyvek vannak: mind a négyen elmegyünk, de a kisfiamat 10 perc után ki kell vinni, csak én megyek a kislányommal és alig tudok figyelni, vagy egyedül megyek,  a többiek pedig játszótereznek, esetleg a nagyszülők vigyaznak a gyerekekre, amíg mi a templomban vagyunk. Komoly logisztikai feladat és szinte minden esetben csúszást okoz a napirendben. De ha nem megyek nagyon hiányzik.
Hogyan tovább?
Folytatom. Megpróbálom az ideális koreográfiát kitalálni.

Történet:

Üzenet 1. vasárnap:
“Mert nem azért szálltam alá a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem meg, hanem annak akaratát, aki küldött. ” Jn 6, 39
Ha minden ember csak egy picit jobb lenne minden nap, micsoda boldog hely lenne ez a föld év végére. Nem kell tökéletesnek lennünk, csak ma legyünk egy icipicit jobbak, mint tegnap voltunk. Csak egy icipicit.
Üzenet 2 vasárnap:
“Amerre elér a folyó, minden élőlény, amely mozog, élni fog. Halak lesznek nagy bőségben, mert ahová ez a víz behatol, egészségessé lesz, és élni fog minden, ahová a folyó elér. A folyó mentén, mindkét parton mindenfajta gyümölcsfa nő, amelyeknek lombja nem hull le, s gyümölcse nem fogy el: minden hónapban friss gyümölcsöt hoznak, mert vizük a szentélyből fakad. ” Ez 47, 8
Üzenet 3. vasárnap:
“Jól van, te hűséges, derék szolga. Mivel a kevésben hű voltál, sokat bízok rád.” Mt 25, 20

Tehetségünket nem azért kaptuk, hogy a láda fenekére rejtsük, mint az aranyat, hanem, hogy kamatoztassuk embertársaink hasznára, az Isten dicsőségére. Ki többet, ki kevesebbet, de mindenki kapott útravalót. Ki eltékozolja Isten adta tehetségét a saját fejére hoz veszedelmet. Aki nem fél, hogy másoknak adja tudást, az a sokszorosát kapja vissza.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük