Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 14. nap – csütörtök / Folyadékbevitel

Egy Kismama 0
Mai téma:
Folyadékbevitel

Tegnap este elkapott a láz. Ha egyszer anya lettél, soha ne legyél beteg! Nincs nagyobb szívás, mint a kiságy mellett görnyedni, imádkozva, hogy aludjon már vissza a baba, miközben ráz a hideg a láztól. Lehet, hogy belebetegedtem a játékpakolásba? Na jó, valószínűleg nem a játékokon múlott. De érdekes, hogy éppen az erőltetett menet után dől ki az ember.
Mindegy, azért nem akarok teljesen eltűnni. Szerencsére a nagymama személyében megjött a felmentő sereg és van a tarsolyomban pár egyszerűbben teljesíthető kihívás is. Például az elegendő folyadékbevitel. Ez a betegség miatt épp aktuális is.
A számos szerteágazó napi teendő és a folyamatos figyelemelterelés a gyerekek részéről könnyen eredményezi azt, hogy az anyuka megfeledkezik magáról. És például elfelejt inni. Pedig a folyadékra nagy szükség van, pláne, ha még szoptat. /Erről a témáról bővebben itt írtam: Az életet adó víz./
Pedig éppen magunkról lenne szabad a legkevésbé megfeledkeznünk. Hisz, ahhoz hogy bármiről és bárkiről gondoskodni tudjunk, először nekünk kell rendben lenni.

Mottó: Ha a mama nincs rendben, akkor semmi sincs rendben.

Mai tett:
Megiszok 3 liter folyadékot. Általában sima vizet szeretek inni, de asszem ma a tea fog nyerni.

Kihívás egy hétre:
Minden nap iszom elég folyadékot: 2-2,5 liter, egész napra egyenletesen elosztva. Ha elmegyek otthonról viszek magammal palackot.

Elég jó küldetés:
Minimum 2 liter folyadékot megiszom egy nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük