Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó 4. nap – hétfő / Mosás

ZsóMami 0

Mai téma:

A mosás

 

Semmi nem mondja el olyan őszintén, hogy szeretlek, mint a tiszta alsónemű. Ez a mondás FlyLadytől származik. Amikor azt látom reggel, hogy a férjem milyen morcos ábrázattal kotorász a fiókjában tiszta gatya után kutatva, rá kell jöjjek, hogy igaza van.

Mai mottó:

A szeretet tett és nem érzelem.

Mai tett:

Textil zsákokba csoportosítottam a mosnivalót. Körbe pásztáztam a lakást, rejtőzik-e még valahol szennyes ruha. Még a pelenkázó táskát is átnéztem. Így végre eltűntek a földön heverő kupacok. Hurrá! Betettem a mosást. Lerohantunk a játszótérre még 11 előtt. Ha elaludtak majd kiteregetek.

 

Kihívás egy hétre:

Ne halmozódjon, kupacolódjon a szennyes ruha, körben a lakásban.

/Vagyis, ami szennyes jusson el a szennyes-tartóba és minden este kerüljön sor a szortírozásra, továbbá a délelőtt folyamán induljon el a mosás, amennyiben szükséges./

Elég jó küldetés:

Minden nap ránézek és ellenőrzöm, hogy fenyeget-e a szennyestartó-kiömlés.

 

Összegzés: +

Egészen jól rászoktam már, hogy minden nap mosok (ha kell). Végre eljutottam az ágynemű mosásig is! Azért az utazás és a betegségek tájékán volt pár nap, amikor kiömlött a szennyes-tartó, de hamarosan sikerült újra úrrá lenni a helyzeten. Nincs szükség minden nap mosásra és ha lemaradok csak azért gond, mert most lassan száradnak a ruhák és nem tudok több adagot betenni egy nap. Jobb lenne mindig reggel indítani a mosást, (ha hallom reggel, hogy megy a mosógép máris hasznosnak érzem magam) ez gyakran délutánra tolódik.

Hogyan tovább?

Folytatom, de igyekszem a reggeli órákra időzíteni

További inspiráció:

Urban-eve: Kell ma mosni?

FlyLady: Remind your laundry

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük