Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 2 .nap – szombat / Hajmosás

ZsóMami 0

Mai téma:

Hajmosás

Akinek nincs gyereke el sem tudja képzelni, hogy az olyan hétköznapi dolgok is, mint egy zuhanyzás,  micsoda akadályokba tudnak ütközni. Nem értik miért olyan leharcolt némely anyuka. A játszótérre úgyis mindegy, vagy mi? Nem erről van szó. Csak ha ébren van a gyerek nem megyek el fürdeni, mert nem akarom hogy a járókában bömböljön 15 percet, ha alszik délután, félek, hogy felébreszteném, este pedig szimplán túl fáradt vagyok.

Tudom, vannak ennél fontosabb dolgok is. De a lényeg, ha nem érzem jól magam a bőrömben, akkor az mind a teljesítményemre, mind a környezetemben élőkre hatással van.

Mai mottó:

Tegyél ma egyvalamit magadért, hogy holnap sokat tehess másokért.

Mai tett:

Lezuhanyoztam, hajat mostam, miután a gyerekek végeztek a fürdéssel.

/Persze ott rosszalkodtak végig a fürdőben. Plusz nem volt időm rendesen megszárítani. Az időpont nem ideális. B terv: este csak zuhany, reggel fejbelógatós hajmosás. Tesztelem./

Ha zuhanyozom, ha hajat mosok szeretnek ott sündörögni, ez van.

A legjobb, ha este gyorsan lezuhanyzom és reggel belógatva mosom a hajam.

Kihívás egy hétre:

Rendben tartom a frizurám.

/Ehhez valószínűleg 3 naponta kéne hajat mosni. Ezt még tesztelem./ A 3 nap ideális.

Elég jó küldetés:

Ha csak 4 naponta mosom meg még úgy is elviselhető. Kontyba kötöm, ha mégsem sikerül tartani.

 

Összegzés:

A helyzet jobb, mint volt, mert eddig semmi rendszer nem volt abban, ahogy a hajamat mostam. Most a kezdeti lelkesedés után elterelődött a dologról a figyelem. És egyre többször van,  hogy jaj, ne, ma hajat akartam mosni. Pedig sokkal jobban érzem magam, ha a hajam rendben van. Ha háromnaponta mosom, az ideális eredményt hoz. A négy nap soknak tűnik, de attól is függ, hogy épp hol tart a ciklusom és hogy használok-e hajhabot vagy sem.

Hogyan tovább: A három naponta mosás bevált, folytatom, de előre kell tervezzek, hogy mikor fér bele a napba. Módszereket, szereket, időpontokat még tesztelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük