Press "Enter" to skip to content

Egy fényességes nap

ZsóMami 0

Hatalmas pelyhekben hullott a hó és tündöklő fehér menyasszonyi ruhába öltöztette a szürke, kopár pesti utcát. A fagyos szellő varázsecsetével apró jégvirágokat rajzolt az ablak sarkába. A félig leengedett redőny lusta árnyékot vetett a falon. A konvektor mormogó kattogása és a lágyan pislákoló kék fény eljövendő otthonok meleg tűzhelyét idézte. December 26-a volt. Bár nem volt karácsonyfám, az ünnep melegsége átjárta lelkemet, ahogy ott ültem, begubózva a fotel puha takaróiba és mosolyogva bámultam az egyre növekvő félhomályba, ahogy a városra ereszkedett az este. A cd lejátszón Handel Fényességes Messiása szólt és a dallamok lágyan ringattak, különleges jelentőséggel megtöltve minden egyes hangot. A Messiás eljutott közénk, megszületett a szent kisded. Halleluja ének száll az egekig.

 

Hallelujah Chorus, Hanel’s Messiah

Így lebegtem ég és föld között, távolba révedő tekintettel újra és újra felidézve kedvesem mámorító szavait. A gyermekvállalást firtató kérdésemre azt válaszolta, hogy ő már meghozta a döntését, amikor megkérte a kezem és miután nyáron összeházasodunk, ő nem látja különösebb akadályát egy baba érkezésének. Egy baba.

  1. december 26-án, ezen az utánozhatatlan fényességes napon valóra vált az álmom. A férfi, akit tiszta szívből szeretek, aki párom és társam mindenben, gyereket szeretne tőlem.

Hiszen erre vártam kislánykorom óta, amióta csak az eszemet tudom, hogy én is édesanya lehessek. Erre készültem, erről ábrándoztam. Ezért űztem, kerestem a szerelmet, hogy méltó társat találjak e nagy feladatra, e szent hivatásra. És most itt van ez az ember…

És csak ültem a fotelban, fülemben csengett az égi muzsika, szemem előtt táncoltak a szállingózó hópelyhek. És csak bámultam, bámultam magam elé. Az idő kilépett medréből és a pillanat a boldogságtól a végtelenbe tágult. Szememben a jövő csillogott képek nélkül. Szívem néma imát suttogott. Ott, abban a végtelen pillanatban, annak a koszos pesti bérháznak a legfelső emeletén, ahogy lelkem beleolvadt a boldogságba, életem fogaskereke csendben fordult egy nagyot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük