Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó? Mi a szösz ez?

ZsóMami 0

Otthonprogram a káoszmentes mindennapokért

Káoszkommandó /Kezdő/

A rend sose volt az erősségem. Az ábrándozás, alkotás, belefeledkezés mindig is jobban ment, mint a rend megtartása. Ám, az életem egy pontján a körülöttem burjánzó káosz a tetőfokára hágott. Két pici gyerekkel próbáltam túlélni a hétköznapokat, miközben folyton késésben voltunk, minden kiment a fejemből, semmire sem volt időm és a lakás nap, nap után romhalmazzá változott. Azt éreztem, sose lehetek elég. Hogy megfulladok a rám ömlő millió feladattól.

Tudtam, hogy itt valamit tennem kell. Ezért 2014-ben elindítottam a Káoszkommandó projektet. Az alapképlet egyszerű volt. Karácsonyig minden nap legalább egy dolgot teszek a káoszmentes mindennapokért és az egész folyamatot dokumentálom a blogon. A cél és a feladat világos volt és tudtam, hogy az online naplózás motiválni fog, amellett, hogy nyomon követhetem az utamat. Magam is alig hittem, de a program sikeres volt. 2014-ben egy káoszmentes karácsony köszöntött ránk.

Káoszkommandó /Level up/

Időközben megszületett a harmadik babánk és a tétek emelkedtek. Bár már sokkal rutinosabban vettem fel a küzdelmet a kupi ellen, a feladatok és a nehézségek is megsokszorozódtak és a káosz újabb és újabb hullámai igyekeztek maguk alá temetni. Az elmúlt (2017.) év végén újra úgy éreztem, hogy komolyan fel kell vennem a harcot a káosz ellen, ha élhető otthont szeretnék magam körül.

A cél ugyanaz: Csökkenteni a bennem és a körülöttem lévő káoszt

Határidő: 2018. április 1. Húsvét

A metódus hasonló: Minden nap teszek valamit a cél érdekében.

A korábbival ellentétben, most nem különálló mozzanatok lesznek ezek, hanem egymással összefüggő, szervesen kapcsolódó tevékenységek. Azt szeretném, hogy az eredmény ne egy pillanatnyi, karácsonyi rend legyen, hanem egy maradandó változást hozó átszervezés. Így írni sem fogok minden nap, hanem csokorba szedve osztom meg, mire jutottam.

Káoszkommandó /Csapatban/

A te életedben is a káosz uralkodik?

Csatlakozz!

Bármerre nézek kupacok. Ruhakupacok. Játekkupacok. Edénytornyok. Teendő halmok. Könyv és cetli hegyek. Tornyosuló feladatok. Gyerekek egy rakáson… Sokszor azt se tudom, hol áll a fejem. Vagy hogy hol fogjak hozzá? Már azelőtt belefáradok, mielőtt belekezdenék. Kár a gőzért. Sosem lesz rend. Vagy, ha lesz is, úgyse tart egy percnél tovább. Persze lelkiismeret furdalásom van. Hisz bírnom kéne. Tudnom kéne. Értenem kéne hozzá. De csak azt érzem, hogy sosem lehetek elég.

Ismerős érzés?

Multitaszkingolsz reggeltől estig. A gyerekek folyton félbe szakítanak. És nem jutsz egyről a kettőre. A teendőknek sosincs vége. A szétszórtság és a kapkodás már életforma… A káosz az úr.

Ne csüggedj! Inkább csatlakozz a Káoszkommandóhoz! 

Csupán egyetlen apró lépés minden nap a káoszmentes mindennapokért. Én ismerem az oda vezető utat. Tarts velem! A bejegyzés alján tudsz feliratkozni. Vagy küldj egy emailt a mamasuli.zsofi@gmail.com-ra.

Húsvétra legyőzzük a káoszt!

 

Mert együtt könnyebb!

Szeretnél kiegyensúlyozottabb anyuka lenni? Iratkozz fel itt:

Keresztnév*
Email*
Csatlakozol a Káoszkommandóhoz?

ellenőrző kód:

 

A programhoz kapcsolódó cikkek:

Itt megnézheted az egyes napok történéseit:

Káoszkommandó kalendárium

A kezdőprogram személyes előzményei:

Reggeli torna anyukáknak

FlyLady után szabadon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük