Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó II/5. – Konyha projekt – MOSOGATÁS

Egy Kismama 0
Január 5. – MOSOGATÁS (12. nap)

Csak nemrég kezdődött az óvoda, és még nem rázódtunk vissza a hétköznapokba. Pedig már alig várom, hogy úgy istenigazából belecsapjunk a lecsóba a káosz elleni háborúban. Ezért, ha másra ma nem is futotta, megtorpedóztam az egyik legnagyobb gócpontot a kis 5 fős háztartásunkban, nevezetesen a konyhát.

Vagy egy napba telt – számtalan megszakítással – de felszámoltam az utolsó megveszekedett koszos edényt is. Nyilvánvalóan holnap reggel első dolguk lesz újratermelődni. Pont ahogy a gaz nő ki kérlelhetetlenül a gyönyörű ágyások között. Reménytelen… Üdv néked, hős Sziszifusz!

A mosogatógépünk Zsófia típusú – illetve időnként Férj márkájú. A Nagyszülő jelzésűt már sajnálom beindítani… játszanak vele inkább a gyerekek. Új modell megjelenése egy darabig nem várható. Magyarán ez nem egy rövidre zárható probléma.

Lehetséges megoldások:

1. Esti mosogatás – all inclusive/mindent vagy semmit alapon
Garantált hátfájás. Felejtős. Úgysincs időm egy órát ott állni este. A férjemet se kéne tányér leves helyett tányértoronnyal hazavárni. Nem mellesleg a mini konyhánk se perc alatt használhatatlanná valik már 3 koszos edénytől is. Ez bukta.

2. Azonnal elmosom – DIAO – Do It At Once! (Mon Dieu!)

Főzés közben is. Evés előtt is. Evés után is. Etetés után is. Gyakorlatilag folyton.
Nem túl csábító lehetőség.

3. Ami koszos, azt összetöröm.
Hmm. Ez tetszik! De nincs időm folyton az Ikeába járni új tényérokért. Bár a gyerekek élveznék. Na hagyjuk.

4. Papírtányérból eszünk.
Gyerekbiztos. Rajzolni is lehet rá. Ideális. Kár, hogy így is dugig van a kukánk. Nem, mégsem szeretném tovább növelni a pelenkáktól duzzadó ökológiai lábnyomunkat. Nagy kár! Pedig jó ötlet voltál, ég veled. Hüpp. Hüpp.

5. A gyerekek mosogatnak.
Ez esetben wellness szállodát nyithatunk, ahol az étterem mellett azonnal elérhetőek az aquafittness szolgáltatások és már a konyhában csobbanhatunk. Na, azért az ő napi rendszeres bevonásukat hamarosan be fogom vetni. Utánunk az özönvíz.

6. A kutya mosogat
Hát ez az! Hát ez az! Megvan a megoldás! Óriási!
Basszus, nincs kutyánk.

Ahogy elnézem marad a jó öreg Ketteske.

Na jöjjön, na jöjjön, Ketteske, ne kéresse magát! Nem fog az annyira fájni. A keserű pirulát le kell nyelni, oszt punktum! Úgy ni. Jóccakát!

(Holnap beszámolok, hogy ment 😉 És nálatok mi a helyzet? Van mosatlan edény?)

KIHÍVÁS:

12. nap: Mosogass el minden edényt! És mostantól fogva mosogasd el azonnal, vagy amint lehet. Vagy ha a sors kegyeltje vagy tedd be a mosogatógépbe (rögvest!)és minden este futtass le egy programot.

 

Káoszkommandó? Mi a szösz ez? ITT találsz leírást a programról.
És itt találod az egyes napok kihívásait: Káoszkommandó Kalendárium
Tarts velem a káoszmentes mindennapok felé vezető úton! Csatlakozz a káoszkommandóhoz ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük