Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó II/3. – Célkitűzés

Egy Kismama 0
December 31. – HÁLAADÁS (7. nap)

Eljött az év utolsó napja. Ahogy visszatekintek a szívem csupa hálával teli. Annyi jó dolog történt. Belerázódtunk a nagycsaládos létbe. Keresztelők, utazások, élmények, közösségek, mérföldkövek, hétköznapi meghitt pillanatok…

Az év elejei nagy célkitűzések közepette nagyon fontos dolog, hogy megálljunk egy pillanatra és rácsodálkozzunk, hogy mennyi kegyelem árad ránk. Mennyi mindent kapunk az élettől, ha csak kölcsönbe is. Mennyi mindent tudunk már így is, mennyi mindent kaptunk, tanultunk az elmúlt évben. Meg kell állni, hogy észrevegyük a körülöttünk munkálkodó szeretetet. Mindig van miért hálát adni. A nehéz helyzetekben is mindig ott van egy aprócska fénysugár. Ha nem így lenne rosszul lenne összerakva a világ.

A hálaadás gyógyító balzsam a léleknek. 
Érdemes tudatosan gyakorolni.

 

Ma összeírtam mi mindenért vagyok hálás az elmúlt év kapcsán, mi az ami jól megy, mit kaptam, mi az amit megtanultam. 

A legfontosabb, amiért elmondhatatlanul hálás vagyok az a családom, tágabb és szűkebb körben egyaránt. Az, hogy van körülöttem négy ember, akik elválaszthatatlanul hozzám tartoznak, maga a csoda. A többi személyes kapcsolatom is sok örömet szerez, támaszt nyújt, nagyszülők, barátok, anyatársak, akikkel egymás mellett evickélünk az élet tengerén.
Hálás vagyok, hogy értek a gyerekek nyelvén és valódi szoros köteléket tudtam a gyerekeimmel kialakítani. Örülök, hogy az empatikus odafordulás és az elmélyülés nem esik nehezemre, hogy sok dolog van, ami belelkesít.

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy higgyek a mély belső megérzéseimnek.


Ezeken felül szenvedélyes hálával tölt el az a meggyőződés, hogy az életemnek célja és értelme van, hogy nem vagyok sorsomra hagyva ledobva ide a földre. Van pártfogóm az égben, aki végigkísér életem minden napján.

 

Január 1. – BETLEHEMI CSILLAG (8. nap)

Ha valahova el akarok jutni, akkor tudnom kell mi az a valahova. Papp Miklós atya mondja mindig, hogy időnként le kell porolni azt a betlehemi csillagot, hogy tudjuk hova is tartunk. Erre nagyszerű alkalom az év első napja.

A bölcsek egy csillagot követtek Betlehemig. Nem volt térképük, az összes buktató feltűntetésével, iksszel jelölve rajta a Jézuska születési helye. Volt tudásuk, voltak anyagi erőforrásaik az utazáshoz, voltak társaik – hisz hárman indultak útnak – és volt egy határozott céljuk: megtalálni a Megváltót. És volt egy égi iránytűjük, egy új csillag. De az odavezető utat pontosan nem ismerték. Mindenki ismerte a próféciát az új királyról, és mindenki láthatta a csillagot. Mégis egyedül ők voltak, akik bátran és elszántan útnak indultak az ismeretlenbe.

 

Én is ilyen vezércsillagokat szeretnék életem egén felfedezni, hogy tudjam merre kell mennem.
Bár a célokat magam fogalmazom meg, de ha elég bölcsességgel és alázattal teszem, összhangba kerül azzal, amire az Úr rendelt.

“Minden vágyad az Isten szava benned
Mutatva, hogy merre rendelte menned.”
Babits Mihály

 

Ilyen csillag lehet a meghitt otthon megteremtése, egy bensőséges házasság ápolása, vagy egy szenvedéllyel űzött hivatás. A szeretet légkörében átadni a gyerekeknek az értékeinket, vagy az élő hit táplálása ugyancsak ilyen távoli, kissé álomszerű elmosódó célok.

Mégis fontos, hogy ezek ott ragyogjanak a fejünk felett, hogy aztán legyen mit a hétköznapokban racionális, lefutható távokra osztani.

A káoszkommandó beleillik a képbe. A céljaim elérésében a körülöttem újraképződő káosz nagyban akadályoz, mintha egy mocsárban kellene gázolnom. Így az indulás fontos lépcsőfoka a káosz felszámolása. Mivel az élet közben zajlik, mindezt menet közben kell megvalósítani. Erről szól ez a napló. A meghitt, rendezett otthon iránti vágyam hívta életre, de valójában az összes célomat elősegíti. Isten engem úgy segéljen!

KIHÍVÁS:
7. nap: Gondold végig, de legjobb, ha le is írod, Te miért vagy hálás. Mi az, ami máris a birtokodban van és örömet okoz (kapcsolat, készség, tárgy, élmény…)?
8. nap: Fogalmazd meg és jegyezd le magadnak a főbb célokat, a fő irányokat, amerre jelen pillanatban menni szeretnél!
Káoszkommandó? Mi a szösz ez? ITT találsz leírást a programról.
És itt találod az egyes napok kihívásait: Káoszkommandó Kalendárium
Tarts velem a káoszmentes mindennapok felé vezető úton! Csatlakozz a Káoszkommandóhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük