Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó II/7. – Villámpakolás

ZsóMami 0

Ha nagy lelkesedéssel kezdünk bele valamibe, az nagyszerű dolog. Ám mi történik akkor, ha elfogy a lendület? Mert garantáltan elfogy. Hagyjuk a csudába a egészet? Nem. Ilyenkor az a célravezető, ha lassítunk és megfontoltan haladunk tovább. Ezért az első két intenzív hét után a Káoszkommandóban is lassítok egy kicsit. A második szakaszban, csak heti 1 új kihívást vezetek be. Figyelmemet a korábbi eredmények megtartására, megszilárdítására fordítom.

Január 8.– Villámpakolás! (15. nap)

avagy jön az Anyatornádó!

Ismerek olyan asszonyokat, akik képesek hurrikánként végigsöpörni a lakáson és se perc alatt rendet vágni. Sokáig úgy éreztem ez nem az én műfajom.

Nem az a fajta vagyok, aki este nekiállni pörögni, hogy meglegyen a körletrend.

Sokkal jobban szeretek egy egy feladatban elmélyülni, mint gyorsan letudni. A kapkodástól pedig kifejezetten ideges leszek. De rá kellett jöjjek, hogy a házimunkánál ez a hozzáállás nem olyan praktikus.
Néhányszor – mondjuk amikor épp jött a védőnő – kipróbáltam a villámpakolást. És láss csodát, még jól is esett. Pláne üdítő volt a tornádó utáni üresség, a kupacosodásra hajlamos felületeken.
Nyilván ez nem egy mélységi nagytakarítás. De a minimális energiaráfordításhoz képest igen nagy a látszatja. És rájöttem, hogy ettől még nem kellett kibújjak a bőrömből, ugyanaz az elmélkedős Zsófi maradtam, aki voltam. Sőt, ha a szenvedélyesebb, dinamikusabb énemet veszem elő, akkor kifejezetten testhezálló a feladat, csak más szemmel kell rá nézni.

Végül arra jutottam, hogy napi szinten be fogom illeszteni az életembe. Nem szeretnék reggeltől este pakolni, hogy rend legyen. Így inkább reggel és este körbetornádózok a lakáson, mint a szél és felkapok minél több csellengő holmit. Az aktuális helyzettől függően szánok rá időt és energiát.

A minitornádóm napi 5-5 perc, a masszívabb tájfun 15 perces,

igény szerint.

Ezeket fogom gyakorolni ezen a héten, a korábbi rutinok megszilárdítása mellett.

KIHÍVÁS:

15. nap: Söpörj végig a lakáson, mint egy tornádó! Reggel és este állíts be egy időzítőt, vagy a telefonodat 5 (vagy max. 15) percre és villámgyorsan pakolj el annyi elöl lévő cuccot, amennyit csak bírsz. FONTOS! Órákig ez a fajta rendrakás nem működik, mert annak nem a rend lesz az eredménye, hanem a végkimerülés. Ez olyan, mint egy sprint. Gyors, rövid és célra törő.

 

Káoszkommandó? Mi a szösz ez? ITT találsz leírást a programról.
És itt találod az egyes napok kihívásait: Káoszkommandó Kalendárium
Tarts velem a káoszmentes mindennapok felé vezető úton! Csatlakozz a káoszkommandóhoz ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.