Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 7. nap – csütörtök / Káoszkommandó

ZsóMami 0

Már egy hete, hogy belevágtam a káoszkommandó projektbe. A kezdeti nagy lelkesedés még tart, eddig jól vettem az akadályokat, bár volt néhány zökkenő. Ez alatt az egy hét alatt összeállt a program felépítése, már látom, hogy mit tudok bevállalni egy napra. A mostani hosszú hétvégén rápihenek és hétfőn újult erővel vágok neki a folytatásnak.

De mi is pontosan ez a káoszkommandó és miért is jött létre? 

Eljött az életemben egy pont, amikor a káosz már elviselhetetlenné vált. Amikor úgy éreztem végképp kicsúszik a kezemből az irányítás. Egyértelmű volt az is, hogy ez nem válik a családom javára.

Ekkor úgy döntöttem felveszem a harcot! Nem volt kétséges, hogy komoly küzdelemre és elszántságra lesz szükség, ha valódi változást szeretnék timeshare cancellation law in texas.

 

Ezért találtam ki a káoszkommandót. Hogy ne legyen esélyem félúton feladni. Ez egy október közepétől karácsonyig tartó projekt, aminek keretében minden nap teszek egy elhatározást, elvégzek valamilyen munkát, ami csökkenti a káoszt körülöttem. A kitűzött feladatokat és az elért eredményeket naponta dokumentálom itt a blogon. Azt gondolom, hogy mint sok más dolog a rend is fejben dől el, ezért ez a program nem egy hagyományos karácsonyi nagytakarítás, sokkal inkább életmódváltásról szól.

A program céljai:

– kiegyensúlyozott, szervezett mindennapok

– élhető, otthonos környezet

– a háztartás magabiztos üzemeltetése

– gondoskodás önmagunkról, a családunkról, kapcsolatainkról

A program módszere:

Apró elhatározásokkal, napi belátható feladatokkal halad a kitűzött nemes cél felé. Nincs merev tervezete, az egyes lépések menet közben alakulnak ki. Megtervezhettem volna részletesen előre az egészet, de úgy döntöttem, búcsút intek a nagyszabású, de nem életszerű terveimnek. Nem kell látnod a lépcső tetejét ahhoz, hogy megtedd a következő lépést.

A program felépítése:

Mai téma:

Minden napnak van egy adott témája. Hétköznap inkább a fizikai környezet, hétvégén pedig inkább a belső, lelki dolgok rendbetételére koncentrál. A hét eleje feladat orientált, a hét vége, az ünnepnapok elmélkedős jellegűek. Mivel a káosz az életem minden területén jelentkezik, ezért a témafelvetések is igen sokszínűek lesznek: takarítástól kezdve, gyereknevelés, szervezés, napirend, főzés, spiritualitás stb.-n keresztül egész az önbecsülésem építgetéséig.

Mottó:

Valamilyen idézet vagy szösszenet, hogy ráhangolódjunk a témára.

Napi tett:

A téma alapján minden naphoz tartozik egy teljesítendő feladat, egy konkrét ellenőrizhető, pipálható napi tett.

Kihívás egy hétre:

Elérni valamit nem könnyű, megtartani még nehezebb. Az egy hetes kihívás arról szól, mivel lehet szinten tartani az adott ügyet az elkövetkező hét napban.

Az elég jó küldetés:

Nem kell tökéletesen teljesítenünk a küldetésünket, hogy előrébb léphessünk. Ez a rész megfogalmazza azt a szintet, ami már elég jó.

Eredmények:

Fényképek és/vagy leírások az adott feladat elvégzéséről.

Tapasztalatok:

Az egy hét leteltével néhány szó az elért eredményekről, tapasztalatokról.

 A program előzményrei:

További inspiráló linkek, ha neked is káosz van az otthonodban:

30 napos rutinkiépítés a “magyar FlyLady-vel”

31 Beginner BabySteps from FlyLady

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük