Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 57. nap – péntek / Receptgyűjtemény

Egy Kismama 0
Receptgyűjtemény

A menütervezés óta sokkal jobban állok a főzéssel. Azóta csak egyetlen alkalommal estem pánikba, hogy mit ebédelünk ma, de akkor is könnyen megoldódott az ügy és mégsem kellett kaját rendelni.
Kiderült az is, hogy nem kell minden nap főznöm, elég 2-3 naponta, ami a nagyszülők hétvégi szállítmányaival és a mélyhűtött készletekkel együtt már nem is olyan megterhelő.
De a legjobb, hogy mivel egyenlőre kifejezetten egyszerű, ismerős recepteket kerestem, egész sok sikerélményem volt.

És amikor vasárnap csak kikaptam a mélyhűtőből egy doboz szószos húst, főztem hozzá egy gyorsrizst és máris kész volt a finom ebéd… az olyan érzés volt, mintha egy szakácsnő gondoskodott volna rólunk és még a délelőttünk is szabad maradt.

A kezdeti lelkesedés után szeretném megtartani a lendületet. De ehhez az kell, hogy biztos tudás legyen a kezemben, hogy a receptek rutinból menjenek.
Van jópár szakácskönyvem és újabbnál újabb recepteket próbálok ki, valószínűleg, hogy ne unjam annyira a főzést. Így viszont jóval több energiát és odafigyelést igényel, plusz nincs egy alap repertoárom, amire támaszkodhatnék a nehezebb napokon, ha pedig a gyerekek megzavarnak elrontott ételek szegik a kedvem. Ha valami mégis jól sikerül, olyan ritkán főzöm meg újra, hogy teljesen feledésbe megy a recept. Ezen szeretnék változtatni, a háromszor megfőzöm projekttel.

3 x MEGFŐZŐM + LEJEGYZEM

Ez azt jelenti, hogy miután egyszer elkeszítem az adott ételt, és ízlik, akkor a következő alkalommal (néhány héten belül újra főzöm) jegyzeteket készítek róla. Hamarosan egy harmadik, a jegyzeteken alapuló tesztfőzést iktatok be. Ezek után, ha átmegy a rostán az étel bekerül a receptgyűjteménybe.

Mai tett:
Kakukkfüves csirkecomb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI