Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 53. nap – hétfő / Lomtalanítás

Egy Kismama 0

Mai téma:

Lomtalanítás

Ma megkezdődött advent második fele, én pedig a kommandózásban új szintre léptem.
A mindennapi rutintevékenységeket nagyjából felépítettem, már csak gyakorolni kell, hogy megszilárduljanak. A felszínen lévő rendetlenséget is eltűntettem, ami persze folyamatosan újratermelődik, de így már nem tart beláthatatlan ideig visszaállítani.
Az újratermelődésnek két oka van: a lányom és a fiam. Nem, nem, nem erre gondoltam. Az egyik az, hogy használjuk, a másik, hogy sok használaton kívüli cuccot tárolunk. Pedig FlyLady is megmondta, hogy a lomot nem lehet rendben tartani. Minden felesleges cucc lom, legyen szó akár papírszemétről, akár lejárt tusfürdőkről, akár kerülgetett bútorokról. Ahhoz, hogy a lakás otthonos legyen meg kell szabadulnunk a lomoktól.
Így hát hogy az eredmények nálunk is tartósak legyenek nagyarányú lomtalanításba fogtam. A fürdőszobával kezdtem. Előszőr 15 perces etapokban, hogy ne fulladjak bele, de a végére annyira belejöttem, hogy alig bírtam leállni.
A lomtalanítás nem azért olyan lassú munka, mert olyan nagy volumenű dolog, hanem mert valójában lelki folyamat. A tárgyakkal – akár még egy sarokpuhító krémmel is – érzelmi kapcsokatba kerülünk, szimbolikus jelentést hordoznak. A notórius gyűjtögetők – mint, például én – titokban valódi gyászt éreznek, ha valamit ki kell dobni. Ki tudja mi mindenre lett volna jó! Illetve vagyoni helyzettől függetlenül eleve rossz érzés valamit kidobni, akkor is ha ez az ésszerű döntés.
Viszont, ha sikerül a megkönnyebbülés is valóságos.

Mottó:
A lomtalanítás felszabadít!

Mai tett:
Kidobtam a fürdőszobából az ezer éve lejárt kenceficéket. A maradékot pedig némi fiók kitörlés után újra rendeztem. Este miközben a gyerekek fürödtek még némi portörlést is elvégeztem.

Kihívás:
Minden nap kilomtalanítom a lakás egy zugát. Az lenne a szép, ha karácsonyig végig tudnék menni az egész lakáson. De egyszerre nem vállalok túl sokat, nehogy besokalljak. Jutok, ameddig jutok.

Elég jó küldetés:
Minden nap minimum 15 percet lomtalanítok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük