Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 42. nap – csütörtök / Bevásárlás

Egy Kismama 0

Mai téma:

Bevásárlás

A főzés nem ott kezdődik, hogy kiveszed az alapanyagokat a hűtőből, hanem minimum ott, hogy elmész bevásárolni.
A vásárlást gyerekekkel is túl lehet élni, de nem annyira jó móka, mert ránk sül a kabát, mert mindent lerántanak a polcról, mert kimásznak a kocsiból, mert 20 percnél többet nem bírnak ki, mert mindig kérnek túrórudit…különben is már rég a játszótéren kéne lennünk… nem is folytatom.
Ha a papát küldjük el, azzal sem járunk jól, annyival is később ér haza.
A cél tehát az, hogy minimalizáljuk a bevásárlással töltött időt, hogy ne kelljen minden nap menni.
Ezen segít a menütervezés, az átgondolt bevásárlólista és a heti célirányos nagybevásárlás, ami semmi esetre sem esik szombatra, hétvégén fontosabb dolgokkal szeretnénk tölteni az időt.

Mottó:
A bevásárlás célja, hogy minél gyorsabban megvedd azt, amire szükséged van. Az áruházláncok célja nem ez.

Mai tett:
A menüsor alapján összeírt bevásárlólistával elmentünk vásárolni és beszereztük a nem romlandó tételeket (liszt, krumpli, mierlit stb.)

Kihívás:
Egy bevásárló listát tűzök az üzenőfalra, erre írom fel, ha eszembe jut valami, ami kell. Bevásárolni célirányosan megyek a menütervezés során készített listával. Hetente egyszer, mondjuk csütörtökönként nagybevásárlást tartok, amikor megveszem, ami a héten kellhet, de nem romlik gyorsan.

Elég jó küldetés:
Boltba indulás előtt átgondolom, mit szeretnék venni és listát írok. A boltban való improvizálásnak nem szokott jó vége lenni, vagy kihagyok valamit, vagy felvásárolom a fél boltot és ránk rohad az étel.
Minden nap ellenőrzöm, hogy kell-e boltba menni. Ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy nincs otthon kenyér.

Történet:
Reggel egy fél órával előbb felkeltem, hogy összeírjam a bevásárló listát. Ilyen is csak ezer évben egyszer van, de ma így volt. A következménye persze az lett, hogy délután pótolnom kellett a kimaradt alvást.
Reggel, miután elvittük a lányomat az oviba (3 teljes hét kényszerpihenő után mehetett újra, el se hiszem), a kisfiammal bevetettük magunkat a boltba. Ő kiflit majszolgatott, gyűrögette a bevásárlólistámat, egész kedélyesen elvoltunk így kettecskén. A probléma ott kezdődött, amikor a rengeteg cuccot fel kellett vigyem a lakásba a gyerekkel együtt. Amit csak tudtam felaggattam a babakocsira, de még így sem volt egyszerű. Viszont fent üres asztal és tiszta hűtő várt. Ki lehetett az az angyal? 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük