Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 38. nap – vasárnap / Akaraterő

ZsóMami 0

Mai téma:

Akaraterő

Mikor elhatározod, hogy változtatsz valamin, vagy egy komoly vállalkozásba kezdesz nagy szükséged van akaraterőre. Az akaraterő olyan dolog, amit sokan félreértelmeznek. Mert az akaraterőnem egy izom, amit minél jobban megfeszítesz annál nagyszerűbb eredményre képes. Az akaraterődet a személyiségedhez kell idomítanod. Ha az akaraterőt önmagad ellenében alkalmazod az öngól. Mert minél inkább kényelmetlen és terhes neked a léte és minél inkabb szigorú vagy önmagadhoz, minél inkabb megfeszíted magadat, amikor érzed hogy gyengülsz el, annál nagyobb a valószínűsége hogy az akaraterőd elhagy és végleg feladod.

Mottó:
Ha túlfeszíted a húrt elpattan, ha lazán hagyod nem fog szólni.

Az akaraterő nem egy ostor, amivel a lusta lelkünket kell edzeni. A lelkedben növekedésnek indult változásnak ugyanúgy nem ostorozásra van szüksége, mint a képen látható anyukának. Ez barbár szokás, akkor is ha a lelkünkkel csináljuk.

Az akaraterő sokkal inkább villogóútjelző táblákra hasonlít, amik folyamatosan figyelmeztetnek arra, hogy valami dolgod van, hogy van valami célod, ahová szeretnél eljutni. Olyan, mint egy jó edző, egy belső energia, ami épp a megfelelő irányba terel, ami ösztönöz, átsegít a nehézségeken, az akadályokon. És ez a kulcsa az egésznek. 

Mi az a tulajdonság, ami a legnagyobb hasznunkra van, ha valamilyen nehézséggel kerülünk szembe, ha valamilyen akadályba ütközünk?

Nos, várom az ötleteket!

Én azt gondolom, ez a rugalmasság. Ha egy rögös úton indulsz el, de szuper a járműved rugózása tudsz haladni előre, anélkül, hogy tengelytörést szenvednél. Az igazi akaraterő rugalmas, olyan mint egy szívós gumikötél, amivel a célodhoz kötözöd magadat. Ha van akaraterőd, az nem azt jelentihogy sosem buksz el, hogy sosem jutsz tévutakra, hogy sosem érzed úgy, hogy semmi értelme, hogy sosem tétovázol, hogy sosem torpansz meg, hogy sosem adod fel.
Az akaraterő az, amikor mindig felállsz, az, amikor újra elindulsz. És újra, meg újra, meg újra.

Az akaraterő az, amikor megbocsájtasz magadnak, ha nem sikerült, és folytatod… amikor látod, hogy nincs semmi értelme, és folytatod…, amikor este úgy fekszel le, hogy feladtad, majd reggel felébredsz, és folytatod… amikor senki nem hisz benned, de te folytatod… amikor úgy tűnik semmit nem haladsz, de folytatod... Az akaraterő a körülmények ellenére műkodő, a folytatáshoz szükséges bátorság.


Az akaraterő valójában önmagunkba vetett hit. Vagyis csak egy kérdést kell magadnak feltenned. Nem azt, hogy van-e elég akaraterőd végigcsinálni. Hanem azt, hogy:Hiszel-e benne, hogy végig tudodcsinálni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük