Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 25. nap – hétfő / Lefekvés

Egy Kismama 0
Mai téma:
Lefekvés
Tehát a mai téma a lefekvés, méghozzá időben. Ez most első körben rám vonatkozik. Ahhoz hogy legyen esélyem ellátni a napi teendőket, hogy legyen türelmem a gyerekekhez, ahhoz kipihentnek kell lennem. Ahhoz pedig este le kell feküdnöm időben. Hiába lázadozom ez ellen, az embernek (még egy anyának is) végesek a tartalékai, szüksége van alvásra, regenerálódásra, hogy másnap állja a sarat. Ez egyetemes realitás, kár vele dacolni, úgyis én iszom meg a levét, ha lázadok.
Az a nehéz ebben, hogy éppen este vagyok a legaktívabb, egyrészt személyiség jellemző, másrészt végre nyugi van és foglalkozhatok a saját dolgaimmal, a férjemmel, stb. Szóval kukorékolok 2-3 napig, aztán jön a K.O. Nem túl praktikus.

Mottó:
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
Mai tett:
Időben lefekszem aludni. 23 óra előtt.
Küldetés egy hétre:
Minden este időben elmegyek aludni. Mivel a gyerekek 7 óra körül kelnek, ideális a takarodóra 23 óra. Ha netán már 22-kor elmegyek aludni, akkor az 1-2 éjszakai riasztás is belefér.
Elég jó küldetés:
Legkésőbb éjfélkor villanyoltás.
Korábbi tapasztalatok:
1. nap: hétfő- 23 órakor feküdtem le
2. nap: kedd – 8-kor keltünk és ráadásul fel se keltek a gyerekek egész ékszaka. (Ez az elmúlt hetekben egyszer sem fordult elő!) Egészen fitt voltam délelőtt, majd mikor a délutáni szudi idején elcsendesedett a ház, azon vettem észre magam, hogy a kanapén fekszem csukott szemmel. De már nem bírtam mozdulni… 3 órát aludtunk !!! Na, ez történik, amikor a szervezetem rájön, hogy aludni is lehet…
3. nap: szerda – Hiába töltöttem 9 órát az ágyban, alvás nem sok volt. Helyette rémálom gyötört, a fiam elázott, pisi őrjárat a lányommal, cumikeresés, tejecske, stb… Ezt hívják úgy hogy peh
4. nap: ha rendszeresen 8-9 órát alszom beleférnek az éjszakai őrjáratok, és nem vagyok fáradt másnap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük