Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 20. nap – hétfő / Wc

Egy Kismama 0
Mai téma:
Vécé
 
A vécé pucolás szar ügy, pláne ha ezer éve nem tudtad magad rávenni. Macerás és lassú, és undorító. Vagy mégsem? A mosdóhoz hasonlóan, ha ezt is 2-3 naponta szinten tartjuk, nem is olyan nagy ügy az egész. És így bármikor szívesen használjuk, nem mellesleg pedig nem esünk pánikba, ha közelednek a kíváncsi, matató kezecskék.
Mottó: A saját kezed a varázspálcád! Csiribú-csiribá!
Mai tett:
Kitakarítottam a vécét. Már ugyancsak ráfért egy alapos tisztítás. Egy univerzális tisztítószert használtam az egészre, jól körbespicceltem, szivaccsal eloszlattam, kicsit megsikáltam, öntöttem bele némi fertőtlenítőt, vécé keféztem, majd egy vizes lapszivaccsal lemostam a habot, az ülőkét szárazra töröltem. Szebb, mint új korában. Ez a művelet kb. 15 percet vett igénybe, plusz a gumikesztyű keresgélés, stb.
Kihívás egy hétre:
Néhány naponta, koszolódástól függően áttörlöm a vécét. Még tesztelem hány naponta van rá szükség. A megfelelő szer és metódus, ami kellően gyors (max 2 perc) és hatékony, szintén kísérletezés alatt áll. FlyLady minden napos reggeli villám törlését próbáltam már bevezetni, de eddig nem tudott gyökeret ereszteni, mint szokás.
Elég jó küldetés:
Elfogadható állapotban tartom a vécét.
Alapos tisztítás kb 15 perc
Gyors tisztítás 3 perc + 1 perc kézmosó
Öntöttem bele wc gélt, megvécékeféztem. Mindenütt körbefújtam ablaktisztítóval. Nedves szivaccsal áttöröltem. Egy ronggyal szárazra töröltem az ülőkét. + Áttöröltem a kézmosót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük