Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 11. nap – hétfő / Reggeli rutin

Egy Kismama 0
Mai téma:
 
Reggeli rutin
 

Én és a reggel ős ellenségek vagyunk. És nem csak amióta anyuka vagyok és gyakran kell északáznom, mindig is így volt. Nem számít mennyit aludtam, reggel kómásan ébredek. Támolygok, nem tudok beszélni, nem tudom ökölbe szorítani a kezem és más ilyen furcsaságok. Van, hogy egy órába is beletelik, míg teljesen magamhoz térek. Ha pedig nem aludtam eleget a felkelés szó szerint fizikai fájdalommal jár.

 
De az, hogy valóban eleget aludtam-e sokszor nem reggel, hanem délután derül ki. Azt mondják ez adottság, van aki kipattan az ágyból, más reggel kóvályog és este pörög. Sajnos az utóbbi gyerekek mellett nem túl szerencsés, mert nekik reggelit kell adni, pelust cserélni, oviba indítani… A gyerekek hisztiznek, anya meg pizsiben ténfereg jobbra-balra. Jól indul ez a reggel is!
Mottó:
Minden nap új nap virrad!
Mai tett:
Szeretném, hogy a reggelek kicsit derűsebben, olajozottabban induljanak. Ehhez akarok kidolgozni egy reggeli rutint, amit minden nap ugyanúgy végzek és ami átsegít a kezdeti nehézségeken.
Amikor a gyerekek felkeltenek van pár dolog, amit sos intézni kell (szoptatás, kakis pelus csere stb.) Ezt félálomban elintézem, majd visszadőlök az ágyba még pihenni. Ezt a részét egyenlőre nem bolygatom, mert nem akarok teljesíthetetlent vállalni. De ha már egyszer eldőlt, hogy most tényleg felkeltem, akkor gyorsan megmosakszom, felöltözök, megfésülködök és arcot mosok, majd megyek a dolgomra. Ez történt ma reggel is. Ez az a minimális reggeli rutin, amit nem lehet a reggeli stb utánra tolni. Hogy FlyLady örüljön esetleg a benti cipőmet is felhúzom.
Kihívás egy hétre:
A reggeli rutinba további elemeket szeretnék beleilleszteni. Azért nem kezdtem rögtön a teljes rutinnal, mert nem tudom megítélni mi az amit ténylegesen meg tudok valósítani, úgyhogy csak szép fokozatosan bővítem a minimum koreográfiát.
Elég jó küldetés:
Minden reggel rögtön megcsinálom a minimum reggeli rutint. Azon az öt percen semmi nem múlik.

 

Összegzés: ~
Sajnos sokszor van, hogy szétesik a reggel. De már egyre összeszedettebb vagyok. Ha korábban tudnék kelni lenne időm a reggeli rutint nyugiban elvégezni és még fejlődhetne is tovább. De legalább a fél napig pizsiben kóválygás megszűnt.
Hogyan tovább?
Igyekszem folytatni.

 

A reggeli rutinom fejlődése:
1. nap: hétfő
Felkelés, mosakodás, felöltözés, fésülködés, arcmosás
2. nap: kedd
Felkelés, beágyazás, mosakodás, felöltözés, fésülködés, arcmosás
3. nap: szerda
Felkelés, beágyazás, mosakodás, felöltözés, fésülködés, fogmosás, arcmosás

Inspiráció:
Láthatatlan egyetem: 7 trükk, aminek segítségével könnyebb felkelni
Urban-eve: Szedd rendbe magad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük