Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 6. nap – szerda / Sika-vaka

ZsóMami 0

Mai téma:

Sika-vaka

Régebben azt gondoltam, egy mosdót kitakarítani legalább 15 perc. Az ember előkotorja a gumikesztyűt, a szivacsra nyom valami maró szagú vegyi anyagot, amire várni kell amíg hat és ami annyira habzik, hogy alig lehet eltűntetni és akkor a vízkő oldásról még nem is beszéltünk. Ha ébren vannak a gyerekek egy ekkora projektbe jobb bele sem kezdeni.

Aztán jött FlyLady a swiss&swipe-al és rájöttem, hogy ha nem cementálódott rá vastagon a dzsuva és nem a tökéletességre hajtok, ennek a töredékével is elfogadható állapotba tudom hozni a mosdót. És ami még fontosabb, szinten is tudom tartani. Elég hozzá egy szivacs, egy flakon ablaktisztító és mindössze 2 perc. Ha FlyLady mondja elhiszem.

Mai mottó:

A tökéletlen házimunka is áldására van a családnak.

Mai tett:

Kitisztítottam a mosdót, kifényesítettem a csapokat. Azért ma úgy ítéltem, hogy mégiscsak szükség van az alaposabb tisztításra. Így legalább motiváló, hogy így is maradjon. Igen. Fél 10 van. Most sikerült idáig eljutnom. Ez most pont az volt, hogy tuti nem csinálom meg, ha nem feltett szándékom, hogy bejegyzést írjak róla. Itt a bizonyíték, hogy mennyire motiváltok. Köszi!

 Kihívás egy hétre:

Minden nap egy villámtisztítást végzek a mosdó körül. Ami abból áll, hogy vízzel leöblítem, néhányat spiccelek rá az ablaktisztítóból, a csapra is, szivaccsal áttörlöm, leöblítem. Az a szuper az ablaktisztítóban, hogy nem kell hozzá gumikesztyű, nem habzik, de azért oldja a zsírt és a vízkövet. Az egy-két napos koszokhoz ideális, ott a helye a fürdőszobai polcon. Esetleg, ha nagyon unatkozom, a kéztörlővel szárazra törlöm a csap tetejét, hogy szépen csillogjon.

Lestopperolom majd ez hány perc.

Elég jó küldetés:

Viszonylag tisztán tartom a mosdót. Ha nincs időm minden nap a sika-vakára, legalább egy sima vizes szivaccsal átmegyek rajta, ha koszolódik.

Hosszú hétvége következik. Töltődük. Őszölünk. Nem őszülünk! Örülünk az eddig elért eredményeknek. Ha tudok, azért néhány gondolatot küldök majd. De legkésőbb hétfőn jelentkezem.

Korábbi tapasztalatok:

Letörölni a mosdót kevesebb mint 1 perc. Ez bele szokott férni a napba (reggeli mosakodáskor, vagy esti fürdetéskor). Annak köszönhetően, hogy 1-2 naponta letörlöm, a mosdóm lassan egy hónapja kifogástalan állapotban van. Minimális befektetéssel, nagyszerű eredmény. Éljen FlyLady!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MAMASULI